Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τα Πεπραγμένα - Έργα - Παρεμβάσεις - Δομές - Εκδηλώσεις της τετραετίας 1999-2002

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 1999-2002


Με την εφαρμογή του προγράμματος «Ι. Καποδίστριας» επήλθε στη χώρα μας μια σημαντική αλλαγή για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Δήμος Καλλιδένδρου υπήρξε πρωταγωνιστής των εξελίξεων, καθώς του δόθηκε η δυνατότητα να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αναπτυξιακές ανάγκες του τόπου.
Με την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησε, άμεσα η προσπάθεια για την επίτευξη και την επιτυχία των στόχων.
Τέθηκαν οι βάσεις για την οργάνωση και την ομαλή λειτουργία του δήμου και ξεκίνησε άμεσα ο σχεδιασμός για την υλοποίηση των έργων.
Έτσι λοιπόν ο Δήμος μας οργανώθηκε αξιοκρατικά και αποτελεσματικά και η διαχείριση των τοπικών θεμάτων έγινε χωρίς αδικίες και ανισότητες. Αξιοποιήθηκαν τα χρήματα των δημοτών μας, ανοίγοντας αναπτυξιακούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς δρόμους, χωρίς επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις.
Η χωροταξική κατανομή των κοινωνικών υποδομών και των έργων στηρίχθηκε σε μια προοπτική ισόρροπης ανάπτυξης των δημοτικών διαμερισμάτων.
-Συστάθηκαν και οργανώθηκαν οι διοικητικές και άλλες υπηρεσίες
-Αξιολογήθηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες του τόπου.
-Προσδιορίστηκαν οι αναπτυξιακοί στόχοι.
-Έγιναν εμπεριστατωμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση των έργων.
-Εκτελέστηκαν έργα και έγιναν κοινωνικές παρεμβάσεις στον πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον κλπ.
Έτσι η τετραετία 1999-2002, υπήρξε μια περίοδος δημιουργίας πολλαπλών και μεγάλων έργων, παρεμβάσεων σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και επίτευξη αναπτυξιακών στόχων.
Αναφορικά με τις δραστηριότητες, τα έργα, και τις παρεμβάσεις του Δήμου Καλλιδένδρου, για την τετραετία 1999-2002 σημειώνουμε τα εξής πεπραγμένα:

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Με την προμήθεια του Μηχανολογικού εξοπλισμού, τη στελέχωση και την οργάνωση των τεχνικών υπηρεσιών τέθηκε σε λειτουργία ένας μηχανισμός παρέμβασης που παρείχε υπηρεσίες στους τομείς της κοινωνικής ζωής.


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ  JCΒ
Σημαντική ήταν η προσφορά του οχήματος πολλαπλών χρήσεων που προμηθεύτηκε ο Δήμος Καλλιδένδρου για τις διάφορες χωματουργικές και όχι μόνο, εργασίες του Δήμου. Η διαμόρφωση χώρων, η αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα, η διάνοιξη αυλάκων, ο καθαρισμός χόρτων και βάτων είναι μερικές από τις εργασίες που γίνονταν με αυτό το μηχάνημα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα πολλαπλών χρήσεων έχει τεράστιες αξιοποιήσιμες δυνατότητες, καθότι επάνω του προσαρμόζονται δεκάδες άλλα εξαρτήματα για διάφορες και ποικίλες εργασίες. Προσαρμόζονται δηλαδή, επάνω του, ως παρελκόμενα, Καλαθοφόρο, Χορτοκοπτικός βραχίονας, Οδοστρωτήρας, Σάρωθρο, Υδροφόρο κλπ.
Έτσι, ο Δήμος Καλλιδένδρου αξιοποιώντας αυτή τη μεγάλη δυνατότητα αυτού του πολυμηχανήματος, προμηθεύτηκε μια μεγάλη γκάμα διάφορων βασικών εξαρτημάτων με τα οποία καλύπτονταν σχεδόν όλες οι ανάγκες του Δήμου.


ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προμήθεια τριαξονικού ανατρεπόμενου φορτηγού, ωφέλιμο φορτίο τουλάχιστον 13 τόνων, για τις ανάγκες του Δήμου.
Το όχημα που είναι διπλής ανατροπής, ταξινομήθηκε και εντάχθηκε στον υφιστάμενο εξοπλισμό του Δήμου για τις διάφορες χωματουργικές και άλλες ποικίλες μεταφορικές ανάγκες.



ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 4Χ4

Προμήθεια Φορτηγού αυτοκινήτου 4χ4 τετρακίνητο για τις ανάγκες του Δήμου.
Με το όχημα αυτό, εμπλουτίστηκε ο εξοπλισμός του Δήμου και καλύπτονταν πολλές από τις μεταφορικές και άλλες ανάγκες του.
Με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διέθετε, το όχημα αυτό, δρούσε άμεσα και αποτελεσματικά, καθότι εξασφαλίζονταν η εύκολη πρόσβαση σε δύσβατα σημεία και κάτω από σκληρές συνθήκες.



ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προμήθεια ειδικού πολυμορφικού επιβατικού αυτοκινήτου που κάλυπτε ανάγκες της υπηρεσίας σχετικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Με στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας της τρίτης ηλικίας και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, ενώ παρέχονταν η κατάλληλη φροντίδα στο σπίτι σε όσους έχρηζαν βοήθειας, με περιοδικές επισκέψεις εκπαιδευμένου προσωπικού, το οποίο χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο όχημα για τις μετακινήσεις του.
Το αυτοκίνητο αυτό εκτός από την εκπληκτική ευελιξία που είναι μοναδική για όχημα της κατηγορίας, διέθετε υπερυψωμένη θέση καθισμάτων και ευρύχωρο εσωτερικό όπως επίσης και τις συμπαγείς διαστάσεις, λειτουργικότητα και άνεση.



ΤΟ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

Προμήθεια αυτοκινούμενου χορτοκοπτικού μηχανήματος για την κοπή των χόρτων και την περιποίηση των χώρων πρασίνου.

Το μηχάνημα αποτέλεσε μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου και η χρησιμότητά του υπήρξε σημαντική κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου την εποχή αυτή αναπτύσσονται πολύ περισσότερο τα αγριόχορτα.


ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Τεχνική υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης
Ο συχνός και τακτικός έλεγχος του νερού και του δικτύου ύδρευσης εγγυώνταν  την ασφάλεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού.
Με την επέκταση του δικτύου ύδρευσης, τις διάφορες παρεμβάσεις και τη δημιουργία του έργου «Καθολικό κύκλωμα δικτύων» μεταξύ των Δ.Δ. καλύφθηκαν αρκετές ανάγκες των δημοτών και εξασφαλίστηκε σε μεγάλο βαθμό η επάρκεια του πόσιμου νερού, η πληρότητα και η ομαλή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης.
Στο δίκτυο αποχέτευσης, με τις νέες κατασκευές και τις διάφορες παρεμβάσεις βελτιώθηκε ως ένα βαθμό το αποχετευτικό πρόβλημα του δήμου μας.

Υπηρεσία Καθαριότητας και πρασίνου

Με ιδιαίτερο σεβασμό προς το περιβάλλον και στην αισθητική του χώρου ολοκληρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό η κατασκευή νέων πάρκων, πλατειών και χώρων αναψυχής. Διαμορφώθηκαν χώροι πρασίνου, έγιναν δενδροφυτεύσεις και δημιουργήθηκαν όμορφα και ευχάριστα στέκια.
Με την καθημερινή φροντίδα τόσο στην καθαριότητα όσο και στην διαμόρφωση του πρασίνου βελτιώθηκε η αισθητική άποψη του δήμου και ταυτόχρονα οι πολίτες χαίρονταν και απολάμβαναν τους όμορφους καθαρούς και άνετους δημόσιους χώρους.
Παράλληλα δόθηκε έμφαση στην ευαισθητοποίηση του πολίτη πάνω σε θέματα του περιβάλλοντος, διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις για το περιβάλλον, δενδροφυτεύσεις κλπ.

Υπηρεσία ετήσιας συντήρησης του Δημοτικού Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού


Με τις συντηρήσεις και επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού στα διάφορα σημεία του δήμου μας καλύφθηκαν αρκετές ανάγκες ηλεκτροφωτισμού σε δρόμους, πλατείες, πάρκα και λοιπούς δημόσιους χώρους.
Ο στολισμός δημόσιων χώρων κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα έδινε κάθε χρόνο μια εορταστική ατμόσφαιρα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Υπηρεσία Καθαριότητας και απορριμμάτων

Διαχείριση απορριμμάτων
Η υφιστάμενη κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων των κοινοτήτων ήταν προβληματική και ελλειμματική. Οι κάτοικοι έβγαζαν τα σκουπίδια στους δρόμους σε σακούλες και με τρακτέρ, από μισθωμένους ιδιώτες, γίνονταν η αποκομιδή.
Κάθε χωριό είχε το δικό του χώρο εναποθέτησης απορριμμάτων σε κοινοτικό μέρος και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές εστίες μόλυνσης και η κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής έγινε προμήθεια 200 πλαστικών κάδων απορριμμάτων και μοιράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία στα χωριά.
Στην αρχή δημιουργήθηκε, ένας χώρος εναποθέτησης απορριμμάτων, σε κατάλληλο σημείο της περιφέρειας του Δήμου (υποδεικνυόμενο από τα τοπικά συμβούλια, εκ περιτροπής και ανά χρονικό διάστημα).

Στη συνέχεια με την ανάθεση της υπηρεσίας καθαριότητας και απορριμμάτων σε ιδιώτη λύθηκε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών καθότι τα σκουπίδια μεταφέρονταν σε χώρο ιδιόκτητο, εκτός του δήμου, προσωρινά και μέχρι να ολοκληρωθεί ο ΧΥΤΑ στην Παλαιοσαμαρίνα Τρικάλων και να λυθεί δια παντός το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.



ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Με την κατασκευή διαφόρων κτιρίων και την διαμόρφωση αιθουσών λύθηκε ως ένα μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των κτιριακών εγκαταστάσεων που αφορούσε στη στέγαση διαφόρων υπηρεσιών.

Επέκταση του κτιρίου στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Βαλτινού.



Με την κατασκευή προσθήκης αίθουσας στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Βαλτινού λύθηκε προσωρινά το πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου, έως ότου ολοκρηρώθηκε το νέο Δημαρχείο. Στη συνέχεια ο χώρος διατέθηκε για τη στέγαση του «Βρεφονηπιακού Σταθμού» του Δήμου.

Κατασκευή κτιρίου του Δημαρχείου


Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Δημαρχείου το οποίο αποτέλεσε κόσμημα για το δήμο μας, λύθηκε το πρόβλημα της στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο προϋπολογισμός του ήταν στα 120.000.000 δρχ.
Στην μελέτη του έργου προβλέπονταν, η κατασκευή του κτιρίου, η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου καθώς και ο εξοπλισμός και η προμήθεια των επίπλων.

Το σύγχρονο, πανέμορφο και άνετο Δημαρχείο, προσεγμένο ως την τελευταία του λεπτομέρεια φιλοξενεί τις υπηρεσίες του Δήμου και εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών.

Κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στη Φωτάδα


Ολοκληρώθηκε το κτίριο πολλαπλών χρήσεων στον Ι. Ναό Α. Γεωργίου Φωτάδας, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου.
Το πανέμορφο κτίριο όπου είχε την θερμή υποστήριξη του Νομάρχη Τρικάλων κ. Στέφανου Πατραμάνη, προορίζεται για την τέλεση μνημοσύνων και διαφόρων άλλων εκδηλώσεων.

Κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στα Ματσουκαίικα

Με ιδιαίτερη χαρά και ανυπομονησία περιμένουν την κατασκευή του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στα Ματσουκαίικα οι κάτοικοι του οικισμού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιδένδρου ενέκρινε την κατασκευή του έργου και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σύνταξης της μελέτης και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι του οικισμού θα έχουν το δικό τους στεγασμένο χώρο για τις διάφορες ανάγκες.

Κατασκευή Κτιρίου – W.C. Δενδροχωρίου

Με την κατασκευή κτιρίου στην κεντρική πλατεία Δενδροχωρίου (4.130.000 δρχ.) λύθηκε το πρόβλημα στέγασης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το θεμέλιο» Δενδροχωρίου.

Κατασκευή κτιρίου (Μαγειρείο) στην Παναγία






Κατασκευή αίθουσας Γυμνασίου - Λυκείου


Επέκταση κοιμητηρίου Βαλτινού - Κατασκευή προσθήκης οστεοφυλακίου

Είσοδοι στα κοιμητήρια


Με στόχο την ενίσχυση της δημοτικής συνείδησης, αλλά και την δημιουργία κοινών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων στον ενιαίο χώρο της περιφέρειας του δήμου, κατασκευάστηκαν ομοιόμορφοι είσοδοι με κοινά χαρακτηριστικά στα κοιμητήρια του δήμου.


Οι τοξωτοί είσοδοι, ήταν προγραμματισμένοι, μετά την αποπεράτωσή τους να επενδυθούν και να διακοσμηθούν με πέτρα, ώστε να προσδίδουν στο χώρο μια άποψη υψηλής αισθητικής σε όλα τα κοιμητήρια του δήμου.


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
Οι παρεμβάσεις στις πλατείες που στο σύνολό των εκτάσεών τους είναι 60 % πράσινο και 40% πλακόστρωση έγιναν έτσι ώστε να αναδεικνύουν την αισθητική, την άνεση, και την λειτουργικότητα του χώρου, και να χαρακτηρίζονται από την ελκυστικότητά τους.



Διαμόρφωση και κατασκευή της κεντρικής πλατείας στη Φωτάδα.

Διαμόρφωση και κατασκευή της πλατείας έναντι της εκκλησίας Αγίου Αθανασίου στο Βαλτινό.


Κατασκευή ξύλινου κιόσκι και κατασκευή συντριβαιού της πλατείας έναντι της εκκλησίας Αγίου Αθανασίου στο Βαλτινό.

Διαμόρφωση και κατασκευή της πλατείας και του πεζόδρομου ανάμεσα Νηπιαγωγείου και πλατείας Αγίου Αθανασίου Βαλτινού.

Πλακόστρωση της πλατείας του Μελίγου και διαμόρφωση κατάλληλα του χώρου εξωραΐζοντας την γύρο περιοχή.


Εσωτερική οδοποιία Βαλτινού

Εκσκαφή εδάφους και θεμελίων τεχνικών έργων, Εκσκαφή τάφρων αγωγών, Κρασπεδόρειθρα, Πλακόστρωση πεζοδρομίων, Κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης με υλικό λατομείου, Κατασκευή βάσεων με 3Α, Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, Ασφαλτοτάπητας στους εξής δρόμους:
1) Από οικία Παντελή Κλιάκου έως βιοτεχνία Λάζαρου Αγγελή (Μήκος 300μ. πλάτος 6.00μ.)


2) Από οικία Αθανασίου Eυσταθίου έως οικόπεδο Σωτηρίου Χήρα (Μήκος 500μ. πλάτος 7.00μ.)





3) Από οικία Ιωάννη Γεωργίου έως οικία Κων/νου Πράτα (Μήκος 200μ. πλάτος 7.00μ.)
4) Από οικία Κων/νου Καλυβιώτη έως οικία Κων/νου Βαγγελού (Μήκος 100μ. πλάτος 5.00μ.)
5) Από οικία Τρύφωνα Σταυρέκα έως οικία Λεμονιάς Βότσιου (Μήκος 100μ. πλάτος 5.00μ.)
6) Από οικία Αλκιβιάδη Ζαμπακά έως οικία Δημητρίου Γουλοπούλου (Μήκος 100μ. πλάτος 5.00μ.)
7) Από οικία Στέργιου Ριζαργιώτη έως οικία Γρηγορίου Ριζαργιώτη (Μήκος 100μ. πλάτος 5.00μ.)
8) Από Ζαχαροπλαστείο Κων/νου Πέτρου έως οικία Ελένης Βότσιου (Μήκος 100μ. πλάτος 6.00μ.)
9) Από Καφενείο Αντωνίου Μάμαλη έως οικόπεδο Θ. Καραμπάση (Μήκος 200μ. πλάτος 6.00μ.)
10) Από οικία Νικολάου Απόχα έως οικία Νικολάου Καλαμπάκα (Μήκος 100μ. πλάτος 6.00μ.)
11) Από οικία Βασιλείου Ψύχου έως οικία Σωκράτη Γεωργίου (Μήκος 100μ. πλάτος 6.00μ.)

12) Από Υδραγωγείο έως Εξωκλήσι Παναγίας (Μήκος 800μ. πλάτος  6.00μ.)
13) Από επαρχιακή οδό έως δρόμο προς εξωκλήσι Παναγίας (Μήκος 600μ. πλάτος 6.00μ.)
14) Από οικία Χρήστου Ρούκα έως οικία Βάιου Ρούση (Μήκος 100μ. πλάτος 5.00μ.)
15) Από οικία Γεωργίου Καραμπάση έως αγρόκτημα Ιωάννη Απόχα (Μήκος 100μ. πλάτος  6.00μ.)

16) Από καφετέρια Αναστασίου Σταμούλη έως οικία Κων/νου Καλυβιώτη (Μήκος 50μ. πλάτος  6.00μ.)
17) Από Δημαρχείο έως οικία Γεωργίου Μπάλτου (Μήκος 100μ. πλάτος  6.00μ.)

Εσωτερική Οδοποιία Δ.Δ. Δενδρωχωρίου


Εκσκαφή εδάφους και θεμελίων τεχνικών έργων, Εκσκαφή τάφρων αγωγών, Κρασπεδόρειθρα, Πλακόστρωση πεζοδρομίων, Κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης με υλικό λατομείου, Κατασκευή βάσεων με 3Α, Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, Ασφαλτοτάπητας στους εξής δρόμους:

Εσωτερική Οδοποιία Δ.Δ. Κ. Ελάτης




Εκσκαφή εδάφους και θεμελίων τεχνικών έργων, Εκσκαφή τάφρων αγωγών, Κρασπεδόρειθρα, Πλακόστρωση πεζοδρομίων, Κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης με υλικό λατομείου, Κατασκευή βάσεων με 3Α, Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, Ασφαλτοτάπητας στους εξής δρόμους:

Εσωτερική Οδοποιία Δ.Δ. Φωτάδας
Εκσκαφή εδάφους και θεμελίων τεχνικών έργων, Εκσκαφή τάφρων αγωγών, Κρασπεδόρειθρα, Πλακόστρωση πεζοδρομίων, Κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης με υλικό λατομείου, Κατασκευή βάσεων με 3Α, Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, Ασφαλτοτάπητας στους εξής δρόμους:



ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - Κοινωνικές Υποδομές

Ίδρυση Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης Καλλιδένδρου.

Η Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΚΑΑΚ) αποτέλεσε για το Δήμο ένα ευέλικτο μηχανισμό με τον οποίο αξιοποιήθηκαν πηγές χρηματοδότησης και επωφεληθήκαμε από αναπτυξιακά προγράμματα για την υλοποίηση τοπικών αναπτυξιακών σχεδίων και κοινωνικής πολιτικής.
Ένας από τους τομείς που δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα ήταν η Αναβάθμιση του πολιτισμικού και πολιτιστικού επιπέδου μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την υλοποίηση προγραμμάτων που ενισχύουν τις τέχνες, τα γράμματα, τον αθλητισμό τον πολιτισμό κλπ.
Έτσι με αποφάσεις του Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης του Δήμου Καλλιδένδρου εκδόθηκαν τα παρακάτω έργα:

Εκδόσεις

Έκδοση Τηλεφωνικού Καταλόγου και Εμπορικού Οδηγού του Δήμου Καλλιδένδρου.
Πρόκειται για έναν τηλεφωνικό κατάλογο που περιέχει καταγεγραμμένους όλους τους αριθμούς τηλεφώνων της περιφέρειας του Δήμου Καλλιδένδρου.
Παράλληλα περιέχει καταγεγραμμένες και όλες τις επιχειρήσεις, καθώς και τους επαγγελματίες που κατοικοεδρεύουν στον Δήμο.
Στο εισαγωγικό σημείωμα του Δημάρχου, στον Εμπορικό Οδηγό, αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητοί Συνδημότες, Φίλες και Φίλοι,
Η πολυπλοκότητα της καθημερινότητας και οι ανάγκες των πολιτών, με την πολυμορφία και την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζουν, διαμορφώνουν διαφορετικές συνθήκες ζωής από αυτές που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.
Σ' αυτή την καινούργια πραγματικότητα πρέπει να αντιπαρατεθούν αντίστοιχοι μέθοδοι διευκόλυνσης, εξυπηρέτησης και αντιμετώπισης αυτών των αυξημένων υποχρεώσεων.
Η βασική αρχή της Τ.Α. είναι να εξασφαλίζει την ποιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών.
Για τους λόγους αυτούς, ο Δήμος Καλλιδένδρου και η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης  ανέλαβαν  την πρωτοβουλία της έκδοσης Εμπορικού Οδηγού και Τηλεφωνικού Καταλόγου της περιοχής μας.
Επιδίωξη του Δήμου και της Δ.Ε.Κ.Α.Α. είναι να γίνουν οι συντονιστές της αναπτυξιακής διαδικασίας του τόπου μας και οι εγγυητές των βασικών κοινωνικών αγαθών, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε πολίτη να γνωρίσει και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του προσφέρει, αυτό το εύχρηστο εργαλείο, ο εμπορικός οδηγός και ο τηλεφωνικός κατάλογος.
Να αξιοποιήσει δηλαδή, τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, ενθαρρύνοντας πρωτοβουλίες του ντόπιου δυναμικού και τονώνοντας τις δραστηριότητες σε περισσότερους τομείς.
Έτσι θα διευκολυνθεί η τοπική κοινωνία στις επικοινωνιακές ανάγκες της, θα στηριχθεί η τοπική αγορά με την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, και θα ενισχυθεί η εμπορική, η  επιχειρηματική και γενικά η επαγγελματική δραστηριότητα της περιοχής.
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.
Η υποχρέωσή μας να παρέχουμε στους πολίτες μας υπηρεσίες ποιότητας είναι και θα είναι οδηγός στις αποφάσεις μας και στο έργο μας.
Δημήτρης Α. Τσιγάρας
Δήμαρχος Καλλιδένδρου»

Έκδοση δημοτικής εφημερίδας με τίτλο «ΤΟ ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟ»

Με στόχο την δημιουργία ενός εργαλείου πνευματικής, και πολιτιστικής ανάπτυξης και προόδου για τον τόπο μας ξεκίνησε η έκδοση τοπικής δημοτικής εφημερίδας με τον τίτλο «Το Καλλίδενδρο» και με βασικούς σκοπούς:
Την προβολή και ευαισθητοποίηση με θέματα γύρω από σύγχρονα ζητήματα,
Την προβολή, την αξιολόγηση και την προώθηση των τοπικών προβλημάτων
Την παροχή της δυνατότητας γόνιμης πνευματικής και δημιουργικής ενασχόλησης των νέων ανθρώπων.
Την δυνατότητα ενός μέσου έκφρασης, ιδεών, προτάσεων, λογοτεχνικών κειμένων, ποίησης κλπ.
Την ενημέρωση των δημοτών για τα τοπικά δρώμενα
Την καταγραφή, την διάσωση, και την διάδοση ιστορικών, λαογραφικών στοιχείων του τόπου.
Στο Εισαγωγικό σημείωμα του Δημάρχου αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητοί δημότες,
Για την καλύτερη διαχείριση των κοινών και την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας απαιτείται η οργάνωση και η καθιέρωση διάφορων μορφών επικοινωνίας.
Εάν επιθυμούμε να μην υστερεί ο τόπος μας σε κανένα τομέα της ανθρώπινης
δραστηριότητας πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ενασχόλησης του πληθυσμού του δήμου μας με όλες τις μορφές πολιτισμού.
Όλα αυτά συνιστούν μια καινούργια αντίληψη για τους στόχους και τις προτεραιότητες της σύγχρονης κοινωνίας μας.
Για να προχωρήσουμε όμως προς αυτή την κατεύθυνση, επιβάλλεται όλοι μας,
πνευματικοί άνθρωποι, τοπική αυτοδιοίκηση, σύλλογοι, σχολεία, φορείς κλπ., να συμβάλλουμε δημιουργικά για ένα  γόνιμο και αποτελεσματικό διάλογο.
Η παρούσα εφημερίδα είναι μια δόκιμη έκδοση του Δήμου Καλλιδένδρου, την
οποία φιλοδοξούμε να την καθιερώσουμε και να την εκδίδουμε σε τακτικά
χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να αποτελέσει ένα εργαλείο πολιτιστικής ανάπτυξης
και προόδου για τον τόπο μας.
Έτσι λοιπόν, με την παρούσα έκδοση γίνονται γνωστές οι προθέσεις μας προς όλους τους δημότες και ταυτόχρονα μας δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουμε σ’ αυτό το πρώτο τεύχος τυχόν αδυναμίες, λάθη, παραλήψεις κλπ.
Στη συνέχεια θα υπάρξουν οι προτάσεις  για διορθωτικές παρεμβάσεις, καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εθελοντές που έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν ώστε η προσπάθεια αυτή να πετύχει και να εξασφαλισθεί ένα ποιοτικό επίπεδο υπηρεσιών προς τους δημότες.
Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή επιτυχία στην Εφημερίδα μας και απρόσκοπτη πορεία στην έκδοσή της.
Ο Δήμαρχος Καλλιδένδρου
Δημήτριος Α. Τσιγάρας»


Έκδοση βιβλίου με τίτλο «ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ»
Ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της πολιτιστικής μας ταυτότητας κατέχουν και οι μύθοι μας.
Εμπνεύστηκα λοιπόν, και δημιούργησα ένα μύθο για κάθε δημοτικό διαμέρισμα, του Δήμου Καλλιδένδρου (Βαλτινό, Δενδροχώρι, Κάτω Ελάτη, Φωτάδα), αξιοποιώντας και οργανώνοντας ένα πλήθος ζωντανών μαρτυριών και μια σειρά θρυλούμενων θεμάτων, μετασχηματίζοντάς τα από ένα προϊόν προφορικής παράδοσης σε ένα μορφοποιημένο έργο, έμμετρου λόγου.
Πρόκειται για ένα νοερό ταξίδι σε τόπους πραγματικούς, στους οποίους κυριαρχούσε η πεδινότητα του εδάφους και το υγρό στοιχείο και στους οποίους κατοικούσαν μούσες, και νεράιδες, πέθαιναν ημίθεοι, θεοί έσμιγαν με θνητούς, και τα στοιχειά της φύσης επέβαλαν με συμβολισμούς και μηνύματα τη δική τους θέληση.
Άλλωστε ο Δήμος Καλλιδένδρου υπήρξε από παλιά χώρος συνύπαρξης ομάδων και πολιτισμών διαφορετικής προέλευσης, με κοινές όμως βιωματικές αξίες που μας συνδέουν με το παρελθόν μας πράγμα που αναδεικνύεται και μέσα από τη μυθοποίηση που μετουσιώνει ανθρώπους, χρόνους, τόπους, βιώματα, μνήμες και ιστορικά στοιχεία. 
Πατήστε εδώ για να δείτε τις Μυθοπλασίες.


Έκδοση Βιβλίου (Δίτομο) με τίτλο «Το Βαλτινό»


 Με στόχο την καταγραφή της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας των χωριών του Δήμου, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την έκδοση βιβλίων για όλα τα χωριά του Δήμου Καλλιδένδρου.
Ξεκινώντας από την έδρα του Δήμου, το Βαλτινό εξέδωσε την εργασία του φιλολόγου Ευάγγελου Σ. Στάθη. Πρόκειται για ένα δίτομο Βιβλίο με τίτλο «Το Βαλτινό».
Ο πρόλογος του Δημάρχου στο βιβλίο:
«Επιδεικνύοντας κατά καιρούς το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας για την ιστορία, την λαογραφία και την προβολή του τόπου μας, θεωρήσαμε χρήσιμη και απαραίτητη την έκδοση βιβλίων, για όλα τα χωριά του Δήμου Καλλιδένδρου. Έτσι λοιπόν, ο Δήμος μας, με στόχο την καταγραφή της πολιτιστικής ταυτότητας των χωριών αυτών, χρηματοδότησε πρώτα την έκδοση αυτού του βιβλίου, το οποίο αφορά το χωριό Βαλτινό.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ενδιαφέρον αυτό βιβλίο θα μας προσφέρει μια βαθιά γνώση για τον τόπο μας και τον πολιτισμό του και θα αποτελέσει μια ανεκτίμητη πνευματική κληρονομιά, από την οποία θα μπορούμε να αντλήσουμε πάμπολλα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία.
Η εργασία αυτή είναι προϊόν πολύχρονου μόχθου, του συντοπίτη μας φιλολόγου Ευάγγελου Στάθη. Ο συγγραφέας, με αστείρευτη ψυχική αντοχή, με επιστημονική κρίση, με άπειρη αγάπη για το χωριό του, κυρίως δε με φιλοτιμία και αφιλοκέρδεια, μελέτησε και συνέγραψε την ιστορική κληρονομιά και τη λαογραφική παράδοση του Βαλτινού. Η ευαισθησία και το πάθος του γι’ αυτά διαχέονται σ’ όλες τις σελίδες του βιβλίου τούτου.
Με την πεποίθηση ότι η παρούσα έκδοση αποτελεί μια κιβωτό που μέσα της διαφυλάσσονται τα ψήγματα της πατρογονικής ανάμνησης του καθενός μας, καθώς και την αφετηρία για τη συνέχιση παρόμοιων εκδόσεων και για τα άλλα χωριά του Δήμου μας, ως Δήμαρχος του Δήμου Καλλιδένδρου ευχαριστώ θερμά τον συγγραφέα, Ευάγγελο Στάθη, και τον συγχαίρω για όλο αυτό το πνευματικό του έργο.
Δημήτρης Τσιγάρας
Δήμαρχος Καλλιδένδρου
Αύγουστος 2002».



Έντυπα προβολής του Δήμου – Φυλλάδια – Αφίσες

Για την προβολή και ανάδειξη του Δήμου εκδόθηκαν κατά καιρούς διάφορα έντυπα διαφημιστικά φυλλάδια, Αφίσες κλπ.





Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» φροντίζει ηλικιωμένους ή άτομα με Αναπηρία, στον χώρο κατοικίας τους.
Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και υποστηρίζεται από: Γιατρό, Νοσηλεύτριες, Οικογενειακή βοηθό, Κοινωνική λειτουργός και Ψυχολόγο. 

Πρόγραμμα «Βρεφονηπιακού σταθμού»

Με την υποβολή προτάσεων στο 3ΚΠΣ η ΔΕΚΑΑΚ υλοποίησε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και το Πρόγραμμα «Βρεφονηπιακού σταθμού» αναδεικνύοντας έτσι την κοινωνική πολιτική του δήμου και δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας.

Δημιουργία ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών)




Με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες δημιουργήθηκε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών το οποίο συστεγάστηκε στο Δημαρχείο και παρείχε διοικητικές υπηρεσίες, πληροφορίες και την διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεων των πολιτών.

Προγράμματα για νέους «Λέσχες νέων»




Με στόχο την προώθηση των νέων σε μορφωτικά, ψυχαγωγικά, επικοινωνιακά, πολιτιστικά και αθλητικά ενδιαφέροντα δημιουργήθηκαν «Λέσχες Νέων» σε όλα τα Δ.Δ. του Δήμου.
Κύριος στόχος ήταν η προσφορά στους νέους περισσότερων ευκαιριών ενημέρωσης σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και παιδείας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι νέοι ανάλογα με την ηλικία τους να έχουν τα εφόδια για να μετέχουν στην κοινωνική ζωή ως αυτόνομες και ώριμες προσωπικότητες.

Σύσταση και δημιουργία τεσσάρων ΚΑΠΗ του Δήμου Καλλιδένδρου (Βαλτινού, Δενδρωχωρίου, Κάτω Ελάτης και Φωτάδας).
Με τη σύσταση και λειτουργία των 4 ΚΑΠΗ του Δήμου και με τις διάφορες δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν, η Τρίτη Ηλικία παρέμεινε ενεργή και δραστήρια. Έτσι δημιουργήθηκε ένα σημαντικό έργο σε πάρα πολλούς τομείς, της τρίτης ηλικίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων, καλής και αξιοπρεπής διαβίωσης.
Εκτός από την ίδρυση των χώρων «Στέκια των ΚΑΠΗ (καφενεία) σε κάθε Δ.Δ. τα οποία καταπολεμούσαν το αίσθημα της μοναξιάς και βοηθούσαν στην κοινωνικοποίηση και στην ευεξία των ηλικιωμένων, υπήρξαν και πάρα πολλές άλλες δράσεις όπως:
Διοργάνωση εκδρομών  και ταξιδιών.

Θερινές Κατασκηνώσεις και Λουτρά

Διοργάνωση εκδηλώσεων με Γεύματα, Πίτες, Τσάγια κλπ.

Διοργάνωση διαφόρων καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Επισκέψεις σε Θεατρικές παραστάσεις, και Μουσικές εκδηλώσεις.

Διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων (των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τις εθνικές επετείους.

Επισκέψεις σε διάφορους τόπους.


Διοργάνωση ενημερωτικών ομιλιών πάνω σε θέματα υγείας.


Η Ίδρυση της Χορωδίας Δενδροχωρίου.



Δημιουργία και λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου Δενδροχωρίου






Το Πρόγραμμα Γυμναστικής (στα πλαίσια του Προγράμματος «Αθλητισμός στην Τρίτη Ηλικία»).



ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΔΟΜΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ)

Εφαρμογή προγράμματος «Αρχηγών μονογονεικών οικογενειών»

Εφαρμογή προγράμματος «Σχολικός Τροχονόμος».



Εφαρμογή συστήματος υγείας «Τηλεκαρδιογράφος»

Βιωματικά Σεμινάρια εφήβων για την Πρόληψη κατά των Ναρκωτικών.


 Προγράμματα μαζικού αθλητισμού

«1ος Γύρος του Δήμου με ποδήλατο» (Καθιέρωση θεσμού) 2000




«2ος Γύρος του Δήμου με ποδήλατο» 2001




«3ος Γύρος του Δήμου με ποδήλατο» 2002



Δύο Αθλητικές συναντήσεις (Τουρνουά Ποδοσφαίρου με τις ομάδες του Δήμου)







Έκθεση ζωγραφικής (με τη συμμετοχή Τρικαλινών καλλιτεχνών)






 Εκθέσεις φωτογραφίας με θέματα: "Τα παλιά επαγγέλματα" - "Απόψεις του χωριού" - "Προσωπογραφίες"




Έκθέσεις Βιβλίου

Προβολές Διαφανειών (σλάιτς με θέματα της πολιτιστικής μας παράδοσης)


Ομιλίες με κοινωνικά θέματα.


Παραστάσεις καραγκιόζη



Παραστάσεις κουκλοθέατρου


Θεατρικές παράστασεις







Μουσική Βραδιά αφιέρωμα στον Τσιτσάνη (αναφορά στο έργο του)

Λαϊκή Μουσική Βραδιά (με το λαϊκό σχήμα Ορφέας)

Δημοτική μουσικοχορευτική βραδιά

Μουσικός διαγωνισμός (Μουσική έκφραση καλλιτεχνών)



Διοργάνωση και στήριξη τοπικών πανηγυριών








Παρελάσεις 25η Μαρτίου - 28η Οκτωβρίου και εορταστικές εκδηλώσεις




ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική πολιτική του δήμου υπήρξε από τις πρώτες προτεραιότητες. Μια πολιτική ουσιαστικής και διαρκούς παρέμβασης στους βασικούς τομείς της πνευματικής πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.
Η αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου προτάθηκε μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων που ενισχύουν τις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την παιδεία.


Σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους διοργανώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις και δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους δημότες να ψυχαγωγηθούν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.
Διοργανώθηκαν εκθέσεις, Μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, εργαστήρια ζωγραφικής, καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί κ.α.


Εργαστήρια ζωγραφικής



Δημοτική Βιβλιοθήκη
Με την ίδρυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο εργαστήριο γνώσης. Αποσκοπούσε στην διαμόρφωση και την καλλιέργεια ιδεών και νοοτροπιών χωρίς να παραμελείται και η μετάδοση συμβατικών γνώσεων καθώς και η παροχή πνευματικής ψυχαγωγίας.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη είχε ως στόχο να παίξει καθοριστικό ρόλο στην μύηση του βιβλίου και στην χαρά του διαβάσματος.


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εκτός από την παροχή κατάλληλης υποδομής, η μέριμνα για τον αθλητισμό επικεντρώθηκε κυρίως στην οργάνωση των δυνάμεων στον τομέα καλύτερης εφαρμογής της μαζικής άθλησης.







Υλοποιώντας Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, προγράμματα γυμναστικής, κολύμβησης, ποδηλατικούς γύρους, τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ, δόθηκε η δυνατότητα στους δημότες όλων των ηλικιών και φύλλων και κυρίως στους νέους να δραστηριοποιηθούν για την καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και για τη βελτίωση της υγείας γενικότερα.

ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ


Κατασκευάστηκαν δυο γήπεδα Μπάσκετ (στο Μέλιγο και στον Εξάλοφο) τα οποία αποτέλεσαν τμήματα των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλλιδένδρου και έδωσαν την δυνατότητα στους νέους των αντίστοιχων οικισμών να αθλούνται και να γυμνάζονται σε σύγχρονα γήπεδα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών.


Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στον Εξάλοφο


Φωτιστικοί Πυλώνες γηπέδου Βαλτνού



Με πρωτοβουλία του Προέδρου Δημοτικού συμβουλίου κ. Αθανασίου Ζαμπακά πετύχαμε την δωρεά της ΒΕΣ (Βιομηχανία Έτοιμου Σκυροδέματος) προμήθεια έξι πυλώνων για το γήπεδο ποδοσφαίρου Βαλτινού.


ΔΙΑΦΟΡΑ

Στέγαστρα στάσεων



Στέγαστρα στάσεων για τις ανάγκες του επιβατικού κοινού των αστικών λεωφορείων τοποθέτησε ο Δήμος Καλλιδένδρου σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Τα στέγαστρα φιλοξενούσαν τους χρήστες αστικών λεωφορείων κατά την ώρα της αναμονής και τους προφυλάσσουν από το κρύο, τη βροχή, τη ζέστη κλπ.

Πινακίδες σήμανσης




Καλαίσθητες πινακίδες σήμανσης τοποθετήθηκαν στις εισόδους του Δήμου καθώς και σε καίρια σημεία των οδικών κόμβων, των δημοτικών διαμερισμάτων.
Οι πινακίδες εισόδου περιέχουν τον χάρτη και την ταυτότητα του Δήμου.
Οι πινακίδες σήμανσης περιέχουν οδικές, ενημερωτικές και κατευθυντήριες πληροφορίες, για τους επισκέπτες του Δήμου.

Κλωβός Προσαρμογής φτερωτών θηραμάτων



Με τη χορήγηση ειδικού χώρου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φωτάδας προς τον Κυνηγητικό Σύλλογο Τρικάλων δημιουργήθηκε ο «κλωβός πτερωτών θηραμάτων» και ταυτόχρονα μια θέση εργασίας.

Συμμετοχή στα μετοχικά κεφάλαια (ΑΝΕΝΤ - ΚΕΝΑΚΑΠ - ΚΕΚ)


ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ - Συντηρήσεις - Βελτιώσεις υποδομών

Περίφραξη Δημοτικού σχολείου Βαλτινού


Δημιουργία νέων Αγροτικών Ιατρείων (Βαλτινού - Εξαλόφου)

Συντήρηση Δημοτικών σχολείων (Βαλτινού, Εξαλόφου, Ασπροβάλτου)

Επισκευή Γεφυροπλάστιγγας Δενδροχωρίου
Σκέπαστρο οικίσκου γεφυροπλάστιγγας

Ύδρευση Δενδροχωρίου (Ηλεκτροδότηση, Μειωτήρας, Μοτέρ, Σπασίματα)

Αποχέτευση Φωτάδας

Αποχέτευση πάρκου Φωτάδας

Κράσπεδα-πεζοδρόμηση Φωτάδας

Βελτίωση και διαπλάτυνση επαρχιακού οδικού δικτύου

Αντιπλημμυρικά έργα – Διάνοιξη καναλιού στον Εξάλοφο

Κατασκευή - Διαμόρφωση χώρου για τον Παιδικό βρεφονηπιακό Σταθμό.

Συντήρηση - Βελτίωση στραγγιστικού δικτύου του Δήμου.

Φωτισμός εισόδων και εξόδων των Δημοτικών Διαμερισμάτων

Επέκταση Δικτύου ΔΕΗ

Αποχέτευση και πεζοδρόμηση κεντρικού δρόμου Δενδροχωρίου

Καθαρισμός αγροτικών και κοινοτικών καναλιών Δενδροχωρίου

Συντήρηση αγροτικών δρόμων Δενδροχωρίου

Προμήθεια και εγκατάσταση συντριβανιού στο Δενδροχώρι

Επισκευή συντήρηση συντριβανιού Φωτάδας

Επισκευή – συντήρηση αντλιοστάσιων και υδατοδεξαμενών του Δήμου

Κατασκευή Ηρώου στον Εξάλοφο



Κατασκευή τεσσάρων βρυσών



Φυτοτεχνικές διακοσμήσεις Δημαρχείου

Εκσκαφές τάφρων – αποχέτευση Μελίγου (Αρμάγου)

Διάνοιξη καναλιών Κάτω Ελάτης

Πλακόστρωση πεζοδρομίου Γυμνασίου – Λυκείου Βαλτινού

Προμήθεια - εγκατάσταση μειωτού πίεσης

Ηλεκτροφωτισμός δημοτικών δρόμων

Καθαρισμός καναλίων Φωτάδας

Καθαρισμός αγροτικών αυλάκων Δενδροχωρίου

Επισκευή συντήρηση εσωτερικής οδοποιίας Φωτάδας

Χαλικοστρώσεις αγροτικών δρόμων του Δήμου

Καθαρισμός αγροτικών αυλάκων Φωτάδας

Καθαρισμός πάρκων Βαλτινού

Διαμόρφωση χώρου σκουπιδιών

Επισκευή συντήρηση εσωτερικής οδοποιίας Δενδροχωρίου.

Ασφαλτόστρωση Δρόμου Φωτάδας



Τοποθέτηση υδρομετρητών (Αμμουδιά κλπ.)


Συντήρηση Γυμνασίου -χρωματισμοί- δάπεδα κλπ.



Διαχωριστικό αίθουσας Ηλεκτρικών Υπολογιστών Γυμνασίου

Επιχωμάτωση προαύλιου χώρου Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Βαλτινού και δενδροφύτευση

Δενδροφυτεύσεις στο Βαλτινό 







Συντήρηση πρασίνου σε πλατείες και πάρκα του Δήμου


Προμήθεια αυτόματων χλωριοτήρων



Προμήθεια 200 πλαστικών καθισμάτων




Τοποθέτηση ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων στην Παναγία


Προμήθεια φωτοτυπικού μηχανήματος

Κεντρική θέρμανση Δημ. Σχολείου Εξαλόφου


Επέκταση κοιμητηρίου Δενδροχωρίου

Κατασκευή μανδρότοιχου κοιμητηρίου Δενδροχωρίου

Κατασκευή οστεοφυλακίου στο Δενδροχώρι


Διαμόρφωση πλατείας Εξαλόφου

Διαμόρφωση πλατείας Ματσουκέϊκων

Αποπεράτωση κεντρικής Πλατείας Δενδροχωρίου (Συντριβάνι, αλλαγή πλακιδείων, κατασκευή βρύσης)

Αναμορφώσεις πάρκων και χώρων αναψυχής

Διαμόρφωση χώρου και δενδροφύτευση στις θέσεις «Νεροφτελιά», «Πλάστιγγα», «Γούρνες» και «Γιαννή» στο Δενδροχώρι

Κατασκευή Παιδικής Χαράς στο Δενδροχώρι



Ύδρευση Φωτάδας

Αποχέτευση ομβρίων  Βαλτινού

Αποχέτευση ομβρίων  Δενδροχωρίου

Αποχέτευση ομβρίων  Κάτω Ελάτης

Αποχέτευση ομβρίων  Φωτάδας

Επέκταση αποδυτηρίων γηπέδου Δενδροχωρίου

Περίφραξη αύλειου χώρου Δημ. Σχολ. Εξαλόφου

Πεζοδρόμηση στη Φωτάδα

Περίφραξη παραποτάμιας έκτασης στη Φωτάδα

Γήπεδο Μπάσκετ Εξαλόφου

Γήπεδο Μπάσκετ Μελίγου

Κατασκευή WC στο Δημ. Κατάστ. Βαλτινού

Επίπλωση αίθουσας «Θεμέλειο» Δενδροχωρίου


Κατασκευή 2 γηπέδων Μπάσκετ

Συντήρηση Αποδυτηρίων

Συντήρηση των δικτύων (Αποχετευτικό, Ηλεκτρικό, Οδικό, Ύδρευσης)


Καθαρισμός - διάνοιξη καναλιών

Χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων

Στέγαστρα Στάσεων του Δήμου


Συντήρηση και επίπλωση Διοικητηρίου


Κατασκευή στεγάστρου μαγειρείων Κάτω Ελάτης

Κατασκευή στεγάστρου εκκλησίας Μελίγου

Μηχανοργάνωση του Δήμου

Αποχέτευση Ματσουκέϊκα

Καθαρισμός πλατειών - δρόμων και γενικά Δημοτικών χώρων


Δενδροφυτεύσεις στο Δενδροχώρι

Εκχερσώσεις διαφόρων εκτάσεων του Δήμου

Δειγματοληπτικές εξετάσεις νερού (ύδρευσης)

Αποχέτευση πλησίον στην οικία Παν. Μούζου

Φωτισμός στο Γήπεδο Βαλτινού

Δημιουργία χώρων πρασίνου στα Δ.Δ. Βαλτινού, Δενδροχωρίου, Κ. Ελάτης

Δημοτικός Φωτισμός στους δρόμους
Από οικία Ψαρά Γεώργιο έως το οικόπεδο Σωτηρίου Χήρα
Από καφενείο Αντ. Μάμαλη έως οικόπεδο Χρήστου Καραθανάση.

Αποχέτευση καναλιού στη θέση «Καψούρα» και διαμόρφωση χώρου (μπάζωμα δενδροφύτευση κλπ).



Επισκευή συντήρηση αντλιοστασίων και υδατοδεξαμενών.


Επισκευές - Συντηρήσεις:
Συντήρηση   Δικτύου ύδρευσης
        »          Αποχετευτικού δικτύου
        »          Ηλεκτρικού δικτύου
        »          Αγροτικών δρόμων
        »          Υδραγωγείων
        »          με Ασφαλτικά  σε δημοτικούς δρόμους
Επισκευή - Συντήρηση  Δημοτ. Σχολ. Φωτάδας        
                   »                   Γυμνασίου - Λυκείου Βαλτινού
Διάνοιξη Καναλίων του Δήμου
Εργαστηριακές εξετάσεις Ανάλυσης νερού / 3μηνο
Καθαριότητα Οδών, πλατειών, πάρκων, και κοινόχρηστων χώρων
Περισυλλογή απορριμμάτων
Διαμόρφωση χώρων σκουπιδιών

Προμήθειες:
Προμήθεια   Παγκακίων
        »          Επίπλων για το Κτίριο Πολ. Χρήσ. Φωτάδας
        »          Καθισμάτων
        »          Αθλητικού υλικού για τα Προγρ. Μαζ. Αθλητισμού
        »          Πλακακίων για την Εκκλησία Βαλτινού
        »          Ρυθμιστή πιέσεως Δενδροχωρίου
        »          Πινακίδων εισόδων Δήμου
        »          Επίπλων και διαφ. Μικροαντικειμένων
        »          Αμοχαλίκων
        »          Χωμάτων
        »          Ψυγείου
        »          AIR COND.
        »          Ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού υλικού
        »          Τραπεζοπάγκων για το Δάσος της Παναγίας
        »          Εορταστικού Χριστουγεννιάτικου και Πασχαλινού Υλικού
        »          Ηλεκτρολογικών υλικών
        »          Υδραυλικών υλικών
        »          Μηχανολογικών υλικών
        »          Σωλήνων ύδρευσης
        »          Χλωρίου για την χλωρίωση του νερού
        »          Μηχανολογικού Εξοπλισμού (Τρακτέρ χορτοκοπτικό, JCB, Φορτηγό αυτοκ. 4Χ4, Φορτηγό ανατρεπόμενο 10 τ., Χορτοκοπτικά Μηχαν.

Δαπάνες:
Λειτουργικές Δαπάνες σχολείων
Λειτουργικές Δαπάνες του Δήμου
Αποδοχές υπαλλήλων
Έξοδα παράστασης Αιρετών
Εξόφληση παλαιών οφειλών κοινοτήτων (40.000.000)

Επιχορηγήσεις σε φορείς
Κάλυψη αναγκών ΚΑΠΗ Δενδροχωρίου
                   »                      Βαλτινού
                   »                      Φωτάδας
                   »                      Κ. Ελάτης
                   »                      ΔΕΚΑΑΚ
Στήριξη και αρωγή στους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους

Κοινωνικές υποδομές- Θεσμοί
Εφαρμογή προγράμματος σχολικού τροχονόμου
Εφαρμογή προγράμματος Συστήματος υγείας «Τηλακαρδιογράφος»
Εφαρμογή προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού  (4)
Εφαρμογή προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού  Κολύμβηση
Αγροτικά Ιατρεία
Διοργάνωση Διημερίδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα
        »           Ημερίδας για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
        »           Ποδηλατικού γύρου του Δήμου (4)
        »           Πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων
        »           και στήριξη πανηγυριών και εορταστικών εκδηλώσεων
Παραστάσεις Καραγκιώζη - Κουκλοθέατρο - συναυλίες
Ομιλίες για κοινωνικά θέματα ( υγείας, κατά του Καπνίσματος, κατά των ναρκωτικών και την προώθηση της ποιοτικής ζωής.
Δραστηριότητες των ΚΑΠΗ
Λειτουργία αίθουσας ΚΑΠΗ Δενδροχωρίου
Δημιουργία αίθουσας  ΚΑΠΗ Φωτάδας
Δημιουργία αίθουσας ΚΑΠΗ Βαλτινού
Δημιουργία Χορωδίας ΚΑΠΗ Δενδροχωρίου (Παραστάσεις σε κοινό)
Δημιουργία Χορευτικού Τμήματος
Δημιουργία Πάρκου
Εκδρομές των ΚΑΠΗ του Δήμου
Θεατρικές Παραστάσεις (Θέατρ. Ξυλοπάροικου - Δημοτικό θέατρο Τρικάλων)
Διοργανώσεις:  Γεύματα - Κοπές πιτών - τσάγια απογευματινά για γυναίκες -  ομιλίες με ιατρικά θέματα - Κατασκήνωση - συμμετοχή σε άλλες εκδηλώσεις άλλων ΚΑΠΗ (πάρκο Ματσόπουλου κλπ)
Εφαρμογή του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Μαζί με το παραπάνω έργο αυτής της θητείας θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν το μικρό τιμολόγιο στα ανταποδοτικά τέλη και την μη φορολογική επιβάρυνση των δημοτών μας.




Στατιστικά στοιχεία της τετραετούς θητείας 1999 – 2002 του Δήμου Καλλιδένδρου.

Κατά τη τετραετή θητεία 1999 – 2002 πραγματοποιήθηκαν οι εξής συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Καλλιδένδρου:
Το 1999 το Δ.Σ. πραγματοποίησε 16 συνεδριάσεις και έλαβε 189 αποφάσεις
Το 2000 το Δ.Σ. πραγματοποίησε 13 συνεδριάσεις και έλαβε 159 αποφάσεις
Το 2001 το Δ.Σ. πραγματοποίησε 13 συνεδριάσεις και έλαβε 151 αποφάσεις
Το 2002 το Δ.Σ. πραγματοποίησε 12 συνεδριάσεις και έλαβε 147 αποφάσεις.
Σύνολο το Δ.Σ. πραγματοποίησε 54 συνεδριάσεις και έλαβε 646 αποφάσεις.

Συνεδριάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής, του Δήμου Καλλιδένδρου:
Το 1999 η Δ.Ε. πραγματοποίησε 11 συνεδριάσεις και έλαβε 35 αποφάσεις
Το 2000 η Δ.Ε. πραγματοποίησε 9 συνεδριάσεις και έλαβε 61 αποφάσεις
Το 2001 η Δ.Ε. πραγματοποίησε 11 συνεδριάσεις και έλαβε 68 αποφάσεις
Το 2002 η Δ.Ε. πραγματοποίησε 12 συνεδριάσεις και έλαβε 77 αποφάσεις.
Σύνολο η Δ.Ε. πραγματοποίησε 43 συνεδριάσεις και έλαβε 241 αποφάσεις.