Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Οι πρώτοι εκλεγμένοι Δήμαρχοι με το σχέδιο «Ι. Καποδίστριας»


Βιογραφίες των αιρετών αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Τρικάλων 1999 – 2002.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΘΗΚΩΝ
Δημήτριος Κουτής

Ο Δημήτριος Κουτής του Ευαγγέλου είναι υπάλληλος της ΔΕΗ. Σπούδασε στο μικρό πολυτεχνείο. Διατέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Γαρδικίου επί δύο τετραετίες.
Εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο δήμο Αιθήκων, με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον β΄ γύρο και με ποσοστό 50,50%. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
Χρυσόστομος Ντελλής

Ο Χρυσόστομος Ντελλής του Αχιλλέα εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Βασιλικής με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον β΄ γύρο, με ποσοστό 53,10%.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΜΦΩΝ
Νικόλαος Παλλαντζάς

Ο Νικόλαος Παλλαντζάς του Αθανασίου γεννήθηκε το 1947 στο Παλαιομονάστηρο. Είναι γιατρός μικροβιολόγος. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στο νοσοκομείο των Τρικάλων από το 1979 – 1988 και έκτοτε ασκεί ελεύθερα το επάγγελμα του μικροβιολόγου στα Τρίκαλα. Διατέλεσε Πρόεδρος στην Κοινότητα Παλαιομονάστηρου τις περιόδους  1986 -1990 και 1994 -1998. Το 1998 στις Δημοτικές εκλογές εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Γόμφων με τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» που υποστηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία στον β΄ γύρο, με ποσοστό 50,60%.
Είναι παντρεμένος με την Μάρθα και έχουν δύο κόρες και έναν γιό.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ
Ιωάννης Περιστέρης

Ο Ιωάννης Περιστέρης του Αριστείδη εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Αιστιαιώτιδας με τον Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΣΤΑΙΩΤΙΔΟΣ» και με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον β΄ γύρο, με ποσοστό 51,30%.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Βύρων Μπουτίνας

Ο Βύρων Μπουτίνας του Ιωάννου γεννήθηκε το 1942στη Διάβα Καλαμπάκας και είναι εφοριακός υπάλληλος.
Από το 1990 - 1994 διατέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Διάβας και το 1998 εξελέγη δήμαρχος στον διευρυμένο Δήμο Καλαμπάκας με τον Συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» και την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον β΄ γύρο, με ποσοστό 51,60%.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Κύρου και έχουν δύο γιούς.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ
Δημήτριος Τσιγάρας

Ο Δημήτρης Τσιγάρας του Αντωνίου γεννήθηκε στο Βαλτινό Τρικάλων το 1962. Είναι εκπαιδευτής ατόμων με ειδικές ανάγκες στο ίδρυμα «ΣΤΕΓΗ» στην Πύλη Τρικάλων.
Σπούδασε στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών, στη σχολή Γραφικών και διακοσμητικών Τεχνών.
Με τα κοινά ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1987 ως Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου. Από το 1994 έως το 1998 εξέδιδε τοπική εφημερίδα με τίτλο «Το Βαλτινό».
Στις δημοτικές εκλογές του 1998 εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Καλλιδένδρου στον β΄ γύρο, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ζεύξις και πράξις», ο οποίος έλαβε ποσοστό 51,99%.
Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης, της Γεωργίας.


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ
Ιωάννης Φίλος

Ο Ιωάννης Φίλος του Φιλίππου είναι δασολόγος. Σπούδασε στη Δασολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διατέλεσε σύμβουλος στην Κοινότητα Καλομοίρας από το 1994 – 1998, ενώ στις τελευταίες εκλογές εξελέγη δήμαρχος στον νεοσύστατο Δήμο Καστανιάς με τον ανεξάρτητο Συνδυασμό «ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» και με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΔΙΚΚΗ από τον α΄ γύρο, με ποσοστό 57,90%.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ
Νικόλαος Ζαχαράκης

Ο Νικόλαος Ζαχαράκης του Βασιλείου γεννήθηκε το 1955 στη Χρυσομηλέα Κλεινοβού και είναι υπάλληλος των ΕΛΤΑ.
Συνδικαλιστής στον κλάδο του. Το 1998 εξελέγη δήμαρχος στον νεοσύστατο Δήμο Κλεινοβού με τον Συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον β΄ γύρο, με ποσοστό 53,00%.
Είναι παντρεμένος με τη Ζωή Στεργίου και έχουν τρία παιδιά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΙΑΚΑ
Σωτήριος Χρισταντώνης

Ο Σωτήριος Χρισταντώνης του Ηλία είναι Πολιτικός Μηχανικός. Σπούδασε στην πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στον κλάδο του. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Νομαρχιακός Σύμβουλος το 1991 - 1993 ενώ στις εκλογές του 1998 εξελέγη δήμαρχος στον νεοσύστατο Δήμο Κόζιακα με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» που υποστηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία, στον γ΄ γύρο, αφού στον β΄ γύρο ισοψήφισε με τον αντίπαλό του.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ
Χρήστος Μαλακασιώτης

Ο Χρήστος Μαλακασιώτης του Ιωάννου γεννήθηκε στην Παναγία το 1952.
Είναι υδραυλικός - εργολάβος οικοδομών και δημοσίων έργων (ιατρικών αερίων).
Συμμετείχε στη νεολαία Λαμπράκη από το 1964 - 1967.
Ιδρυτικό μέλος της 8ης Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναγίας 1974.
Πρόεδρος της αδελφότητας Παναγίας που εδρεύει στην Αθήνα 1980 - 1981.
Ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Εκπολιτιστικών Συλλόγων «Ορεινής Καλαμπάκας» στο πρώτο (1ο ) Διοικητικό Συμβούλιο.
Από το 1985 ασχολήθηκε αποκλειστικά με τα κοινά της περιοχής και διατέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Παναγίας για 2 τετραετίες 1990 – 1998 εκλεγμένος μέσα από ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.
Επίσης διατέλεσε Πρόεδρος στο Συμβούλιο Περιοχής της 2ης Εδαφικής Περιφέρειας 1997 - 1998 και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου «Ορεινή Καλαμπάκα» 1991 -1992.
Εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Μαλακασίων με τον ανεξάρτητο συνδυασμό  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΤΗΤΑ» στον β΄ γύρο, με ποσοστό 50,40%.
Ο Χρήστος Μαλακασιώτης είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Μησιάκα και έχουν τρία παιδιά, δύο γιούς και μία κόρη.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
Δημήτριος Ρεντζιάς

Ο Δημήτριος Ρεντζιάς του Νικηφόρου γεννήθηκε το 1949 στα Μεγάλα Καλύβια. Είναι δάσκαλος στο επάγγελμα. Σπούδασε στην παιδαγωγική Ακαδημία της Λάρισας και δίδαξε στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση.
Εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Μεγάλων Καλυβίων με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ»  στον β΄ γύρο, με ποσοστό 55.00%.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Κωνσταντίνος Σακελαρίου

Ο Κωνσταντίνος Σακελαρίου του Στυλιανού, Οδοντίατρος στο επάγγελμα, εξελέγη Δήμαρχος στο διευρυμένο Δήμο Οιχαλίας με τον Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» και την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στον β΄ γύρο, με ποσοστό 54,10%.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΗΟΚΑΣΤΡΟΥ
Δημήτριος Πούλιος

Ο Δημήτριος Πούλιος του Νικολάου γεννήθηκε το 1947 στον Παλαιόπυργο.
Είναι υπάλληλος των ΕΛΤΑ. Είχε συνδικαλιστική δράση στον κλάδο του και το 1998 εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Παληοκάστρου με τον Συνδυασμό «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» και την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, στον β΄ γύρο, με ποσοστό 50,80%.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ
Δημήτριος Οικονόμου

Ο Δημήτρης Οικονόμου του Κωνσταντίνου είναι Οφθαλμίατρος.
Εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Παραληθαίων με τον ανεξάρτητο Συνδυασμό «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΔΙΚΚΙ  στον β΄ γύρο, με ποσοστό 53,40%.
Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΙΝΝΑΙΩΝ
Δημήτριος Χαντζής

Ο Δημήτριος Χαντζής του Αχιλλέα γεννήθηκε το 1955 και είναι επιχειρηματίας. Διατέλεσε σύμβουλος στην Κοινότητα Ταξιαρχών από το 1986 μέχρι το 1994. Πρόεδρος στην ίδια Κοινότητα από το 1994 μέχρι το 1998, όπου εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Πελινναίων με τον Συνδυασμό «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ 2000» και με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στον β΄ γύρο, με ποσοστό 50,70%.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΑΛΕΙΩΝ
Κωνσταντίνος Μαράβας

Ο Κωνσταντίνος Μαράβας του Στεφάνου γεννήθηκε το 1962 στο Ελευθεροχώρι. Είναι επιχειρηματίας. Εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Πιαλείων με τον Συνδυασμό «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και υποστηρίχτηκε από την Νέα Δημοκρατία στον α΄ γύρο, με ποσοστό 51,20%.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Παπαβασιλείου και έχουν τρία παιδιά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣ
Γεώργιος Βασιλείου

Ο Γιώργος Βασιλείου του Αλεξάνδρου γεννήθηκε στην Πύλη Τρικάλων το 1939. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ως καθηγητής υπηρέτησε στο Λύκειο Πύλης όπου επί 15 περίπου χρόνια διατέλεσε διευθυντής.
Σήμερα, ως δήμαρχος Πύλης βρίσκεται σε ειδική άδεια.
Στο παρελθόν διατέλεσε επί 4 χρόνια δημοτικός σύμβουλος - Αντιπρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Ν. Τρικάλων - υπεύθυνος για την υλοποίηση προγραμμάτων της ΝΕΛΕ Τρικάλων στην περιοχή του και Πρόεδρος σε αθλητικά σωματεία.
Εξελέγη Δήμαρχος Πύλης με τον Συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» στον β΄ γύρο, με ποσοστό 60,30%.
Ως Δήμαρχος εκλέχτηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων και διευθύνων σύμβουλος του Κ.Ε.Ν.Α.Κ.Α.Π.
Έχει δύο γιούς που τέλειωσαν τη Γυμναστική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Αλέξανδρος και Περικλής).

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΝΔΑΙΩΝ
Ιωάννης Σακκάς

Ο Ιωάννης Σακάς του Αθανασίου γεννήθηκε το 1934 στα Τρίκαλα. Είναι φαρμακοποιός. Είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Άσκησε το επάγγελμά του στα Τρίκαλα, όπου ανέπτυξε συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.
Το 1998 εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Πινδαίων με τον Συνδυασμό «ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΙΝΔΑΙΩΝ» και την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον α΄ γύρο, με ποσοστό 54,20%.
Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Γεωργοπούλου και έχουν δύο γιούς.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Γεώργιος Σπαθής

Ο Γεώργιος Σπαθής του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στις 26-1-1952.
Τελείωσε το Σμαράγδειο Γυμνάσιο στην Αθήνα και φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού από την οποία απέκτησε το πτυχίο του μηχανικού.
Από το 1976 διατηρεί τεχνική κατασκευαστική εταιρεία στα Τρίκαλα.
Συνδικαλιστική και Πολιτική δραστηριότητα: Διατέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Τρικάλων από το 1994-96 και είναι μέλος της τριμελούς Γραμματείας από το 1996.
Συμμετείχε στην ίδρυση μορφωτικών και εκπολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων, ενώ διατέλεσε πρόεδρος σε πολλά από αυτά.
Το 1990 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Τρικκαίων με το συνδυασμό «Νέα Πορεία» επικεφαλής του οποίου ήταν ο Θανάσης Τριγώνης, Δήμαρχος της πόλης τότε.
Το 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Τρικκαίων επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πνοή», με τον οποίο εκλέχτηκε Δήμαρχος.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1998 επανεξελέγη Δήμαρχος με τον Συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» στον β΄ γύρο, με ποσοστό 55,50%.
Είναι παντρεμένος με την Στεφανία Σαλταγιάννη, υπάλληλο του ΤΥΔΚΥ και έχουν δύο παιδιά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΜΦΑΙΩΝ
Γεώργιος Κουτούμπας

Ο Γεώργιος Κουτούμπας του Βασιλείου γεννήθηκε στο Φωτεινό Καλαμπάκας στις 16 Δεκεμβρίου 1955.
Σπουδές: Απόφοιτος Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι εκπαιδευτικός και έχει υπηρετήσει 15 χρόνια σε δημόσια σχολεία. Είναι άγαμος.
Εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Τυμφαίων με τον Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» στον β΄ γύρο, με ποσοστό 50,90%.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ
Χρήστος Τσιτσιούλας

Ο Χρήστος Τσιτσιούλας του Αποστόλου γεννήθηκε το 1944 στο Κεφαλόβρυσο και είναι συνταξιούχος Τοπογράφος. Εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Φαλώρειας με τον ανεξάρτητο Συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΔΗΚΚΙ στον β΄ γύρο, με ποσοστό 50,10%.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔ ΟΝΑΣ
Ιωάννης Στάμος

Ο Ιωάννης Στάμος του Αθανασίου γεννήθηκε το 1940 στην Παναγίτσα.
Είναι Οδοντίατρος. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 1982 εκλέγεται συνεχώς Δήμαρχος Φαρκαδόνας. Εξελέγη το 1998 για Πέμπτη συνεχή φορά στον διευρυμένο μετά το σχέδιο Ι. Καποδίστρια «Δήμο Φαρκαδόνας», με τον Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» και την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στον β΄ γύρο με ποσοστό 50,01%.
Είναι παντρεμένος με την Καλλιρρόη Ταραλά και έχουν τρεις γιούς.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΣΙΩΝ
Φώτιος Σδόνας

Ο Φώτιος Σδόνας του Χαραλάμπου γεννήθηκε το 1952 στην Αγναντιά.
Τέλειωσε το Δημοτικό σχολείο στην Οξύνεια και το Γυμνάσιο στην Καλαμπάκα.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και εργάζεται ως Καθηγητής Μαθηματικών – Φροντιστής στην Καλαμπάκα.
Ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
-Από το 1976-1979 στο Δήμο Αθηναίων, στη σχολή Γονέων, στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και πρόεδρος στη Συνοικιακή Επιτροπή Αγίου Θωμά.
-Από το 1979-1981 στο Δήμο Ζωγράφου, στο Κέντρο Νεότητας και στην επιτροπή εκδηλώσεων.
-Από το 1986-1988 Κοινοτικός Σύμβουλος στην Οξύνεια.
-Από το 1988-1990 ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος της Επαρχίας Καλαμπάκας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων.
-Στις Νομαρχιακές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό Ε.Ν.Α.
Το 1998 Εξελέγη Δήμαρχος στο διευρυμένο Δήμο Χασίων με τον Συνδυασμό «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΣΙΩΝ» και την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στον β΄ γύρο, με ποσοστό 54,00%.
Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος με την Παιδίατρο Καίτη Τσαντάκη και έχουν δύο κόρες.

Πρόεδροι Διευρυμένων Κοινοτήτων

Πρόεδρος Κοινότητας Νεράϊδας
Ηλίας Καραγιώργος

Ο Ηλίας Καραγιώργος του Αλεξάνδρου γεννήθηκε το 1968. Τέλειωσε το Λύκειο Τρικάλων και φοίτησε στο Πολυτεχνείο Πατρών Πολιτικός Μηχανικός.
Από το 1994 ασκεί το επάγκελμα του Πολιτικού Μηχανικού στα Τρίκαλα.
Το 1998 εξελέγη Πρόεδρος στη διευρυμένη Κοινότητα Νεράϊδας με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» στον α΄ γύρο, με ποσοστό 33,50%.

Πρόεδρος Κοινότητας Ασπροποτάμου
Στέργιος Ράπτης

Ο Στέργιος Ράπτης του Νικολάου
Το 1998 εξελέγη Πρόεδρος στη διευρυμένη Κοινότητα Ασπροποτάμου με τον Συνδυασμό «ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – 2000» στον α΄ γύρο, με ποσοστό 58,10%.

Πρόεδρος Κοινότητας Ασπροποτάμου
Γεώργιος Ράπτης

Ο Γεώργιος Ράπτης του Κωνσταντίνου

Το 1998 εξελέγη Πρόεδρος στη διευρυμένη Κοινότητα Μυροφύλλου με τον Συνδυασμό «ΜΥΡΟΦΥΛΛΟ - ΕΝΟΤΗΤΑ - ΕΙΡΗΝΗ- ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» στον α΄ γύρο, με ποσοστό 65,60%.








Οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι των Καποδιστριακών Δήμων του Νομού Τρικάλων  2003 – 2006


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΘΗΚΩΝ
Μπατατόλης Κωνσταντίνος του Αθανασίου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
Ζιάκας Βάϊος του Θεοδώρου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΜΦΩΝ
Τόλιας Νικόλαος του Νέστορος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ
Κολοβός Χαράλαμπος του Αντωνίου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Πινιάρας Αντώνιος του Δημητρίου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ
Γκαμπλιώνης Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ
Φίλος Ιωάννης του Φιλίππου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ
Ζαχαράκης Νικόλαος του Βασιλείου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΙΑΚΑ
Χρισταντώνης Σωτήριος του Ηλία

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ
Μαλακασιώτης Χρήστος του Ιωάννου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
Ρεντζιάς Δημήτριος του Νικηφόρου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Ζιώγκος Αθανάσιος του Δημητρίου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΗΟΚΑΣΤΡΟΥ
Μαγκούτας Ευάγγελος του Βασιλείου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ
Οικονόμου Δημήτριος του Κων/νου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΙΝΝΑΙΩΝ
Γεωργουλόπουλος Ιωάννης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΑΛΕΙΩΝ
Μαράβας Κωνσταντίνος του Στεφάνου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣ
Βασιλείου Γεώργιος του Αλεξάνδρου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΝΔΑΙΩΝ
Παντέρας Απόστολος του Γεωργίου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Ταμήλος Μιχαήλ του Κων/νου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΜΦΑΙΩΝ
Κουφοχρήστος Αναστάσιος του Αποστόλου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ
Ντιντής Αντώνιος του Νικολάου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
Μεριβάκης Αθανάσιος του Χρήστου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΣΙΩΝ
Παπαευθυμίου Βασίλειος

Πρόεδροι Διευρυμένων Κοινοτήτων

Πρόεδρος Κοινότητας Νεράϊδας
Καραγιώργος Ηλίας του Αλεξάνδρου

Πρόεδρος Κοινότητας Ασπροποτάμου
Ράπτης Στέργιος του Νικολάου

Πρόεδρος Κοινότητας Μυροφύλλου

Ράπτης Γεώργιος του Κων/νου









Οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι των Καποδιστριακών Δήμων του Νομού Τρικάλων  2007 – 2010


ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ ΒΥΡΩΝ

ΤΟΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΖΙΩΓΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΟΥΦΟΓΑΖΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΝΤΙΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΜΑΜΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΡΕΝΤΖΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΚΑΜΠΛΙΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝ

ΖΙΑΚΑΣ ΒΑΪΟΣ

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΝΤΕΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΠΑΤΑΤΟΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΚΟΥΦΟΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΛΙΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΟΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΒΟΥΡΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ






ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ 2010
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Τρικκαίων 2011 – 2014

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Λάππας Χρήστος


Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Τρικκαίων 2015 – 2019

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Παπαστεργίου Δημήτριος