Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

Ιστορικά στοιχεία του Δήμου Καλλιδένδρου (Περίοδος 1998 -2010)
Από το προσωπικό αρχείο του Δημήτρη Τσιγάρα

Εισαγωγικά
Στη δύση της δεύτερης χιλιετίας και στην ανατολή της τρίτης, στο μεσοδιάστημα ολίγων χρόνων, δηλαδή 1998 -2010, έλαβαν χώρα μια σειρά από γεγονότα και πράξεις, σε μια συγκεκριμένη περιοχή, στον Δήμο Καλλιδένδρου του νομού Τρικάλων, που νοιώθω την ανάγκη να τα καταγράψω και να τα μοιραστώ σε αυτή την ιστοσελίδα.
Η εφαρμογή του νέου μεταρρυθμιστικού Προγράμματος «Ι. Καποδίστριας» υπόσχονταν ριζικές αλλαγές στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο.
Η προσωπική μου εμπλοκή και η συσχέτισή μου με τα γεγονότα αυτά ήταν άμεση και καθοριστική. 
Η συμμετοχή μου στα κοινά σε μια εποχή που άλλαζε και έδινε προοπτικές στον τόπο, ήταν για μένα μια πρόκληση και ταυτόχρονα ένα ηθικό καθήκον.
Έλαβα την απόφαση, αλλά και την ευθύνη, να ασχοληθώ και ασχολήθηκα, προσφέροντας τις όποιες δυνάμεις μου για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
Μαζί μου υπήρχαν σημαντικοί και άξιοι συνεργάτες, αιρετοί και μη, που συμπορευτήκαμε σ' αυτή τη διαδρομή και μοιραστήκαμε εμπειρίες, χαρές και λύπες, επιτυχίες και αστοχίες αλλά και αξέχαστες στιγμές.
Από το προσωπικό μου αρχείο ανέσυρα, στοιχειοθέτησα και κοινοποιώ όλα εκείνα τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου και που μαρτυρούν την ιστορική διαδρομή μιας πορείας, όπως ακριβώς διαδραματίστηκε στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.
Πρόκειται για μια συλλογή ντοκουμέντων, φωτογραφιών, βίντεο, δημοσιευμάτων, άρθρων, ομιλιών, στατιστικών και ιστορικών στοιχείων, που σκιαγραφούν σε μεγάλο βαθμό τον συγκεκριμένο τόπο και τη διαδρομή σε όλη εκείνη την περίοδο. 
Ο απώτερος σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η καταγραφή της ιστορίας αυτού του συγκεκριμένου τόπου και χρόνου, όπως εγώ τη βίωσα και όπως η μοίρα θέλησε να την αποτυπώσει στις σελίδες της. 
Μετά τιμής
Δημήτρης Τσιγάρας

Ιστορικά στοιχεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νομό Τρικάλων

Ιστορικό Πλαίσιο
Με την προσάρτηση της Θεσσαλίας στην ελεύθερη Ελλάδα, το 1881 σχηματίστηκε, με το νόμο ΠΜ΄της 19ης Μαρτίου 1882 (ΦΕΚ16), ο Νομός Τρικάλων με έδρα του Νομάρχη την πόλη των Τρικάλων. Είχε δε επαρχίες τις τρεις εκλογικές περιφέρειες (σύμφωνα με το ΒΔ της 10ης Νοεμβρίου 1881/ΦΕΚ 106):
Το νομό Τρικάλων, αποτελούμενο από τις επαρχίες Τρικάλων και Καλαμπάκας με έδρα τα Τρίκαλα και το νομό Καρδίτσης.

Χάρτης Θεσσαλίας Νομός Τρικάλων 1854

Την επαρχία Τρικάλων αποτελούσαν οι επτά (7) δήμοι:

ΕΚΛΟΓΕΣ 1998 - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Η απόφαση της καθόδου στις δημοτικέ εκλογές
Η απόφαση της συμμετοχής μου ως υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Καλλιδένδρου στις εκλογές του 1998 πάρθηκε στον αέρα. Και όταν λέω στον αέρα κυριολεχτώ.
Το καλοκαίρι του 1996 επέστρεφα από ένα ταξίδι που είχα κάνει στο Λονδίνο και μέσα στο αεροπλάνο συζητώντας για θέματα της Τ.Α. αποφάσισα την κάθοδό μου στις δημοτικές εκλογές.
Ακολούθησε μια οργανωμένη και συστηματική προετοιμασία η οποία εγκαινιάστηκε με ένα άρθρο μου στην εφημερίδα του Βαλτινού, που είχε τίτλο «Προοπτικές του δήμου Καλλιδένδρου» όπου εξέφραζα τις απόψεις μου και το υπόγραφα ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Καλλιδένδρου.
Στη συνέχεια άρχισαν διάφορες συζητήσεις και προσεγγίσεις με ανθρώπους της περιοχής, οι οποίοι έβλεπαν θετικά την υποψηφιότητά μου και αποφάσισαν να τη στηρίξουν. Χαρακτηριστικές είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις διαφόρων συντοπιτών όπου με άρθρα τους έπαιρναν θέση και στήριζαν την υποψηφιότητά μου.
Η στήριξη της υποψηφιότητάς μου  βασίστηκε και σε διάφορες συνεντεύξεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά.
Από το προσωπικό μου αρχείο που το μεγαλύτερο μέρος αποτελείται από αποκόμματα εφημερίδων και σχετικές φωτογραφίες, συντίθεται παρακάτω και περιγράφεται η διαδρομή της προεκλογικής περιόδου, της θητείας μου ως Δήμαρχος, αλλά και της θητείας μου από την πλευρά της αντιπολίτευσης, στον Καποδιστριακό Δήμο Καλλιδένδρου. 

Οι πρώτοι εκλεγμένοι Δήμαρχοι με το σχέδιο «Ι. Καποδίστριας»


Βιογραφίες των αιρετών αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Τρικάλων 1999 – 2002.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΘΗΚΩΝ
Δημήτριος Κουτής

Ο Δημήτριος Κουτής του Ευαγγέλου είναι υπάλληλος της ΔΕΗ. Σπούδασε στο μικρό πολυτεχνείο. Διατέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Γαρδικίου επί δύο τετραετίες.
Εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο δήμο Αιθήκων, με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον β΄ γύρο και με ποσοστό 50,50%. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
Χρυσόστομος Ντελλής

Ο Χρυσόστομος Ντελλής του Αχιλλέα εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Βασιλικής με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον β΄ γύρο, με ποσοστό 53,10%.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΜΦΩΝ
Νικόλαος Παλλαντζάς

Ο Νικόλαος Παλλαντζάς του Αθανασίου γεννήθηκε το 1947 στο Παλαιομονάστηρο. Είναι γιατρός μικροβιολόγος. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στο νοσοκομείο των Τρικάλων από το 1979 – 1988 και έκτοτε ασκεί ελεύθερα το επάγγελμα του μικροβιολόγου στα Τρίκαλα. Διατέλεσε Πρόεδρος στην Κοινότητα Παλαιομονάστηρου τις περιόδους  1986 -1990 και 1994 -1998. Το 1998 στις Δημοτικές εκλογές εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Γόμφων με τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» που υποστηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία στον β΄ γύρο, με ποσοστό 50,60%.
Είναι παντρεμένος με την Μάρθα και έχουν δύο κόρες και έναν γιό.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ
Ιωάννης Περιστέρης

Ο Ιωάννης Περιστέρης του Αριστείδη εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Αιστιαιώτιδας με τον Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΣΤΑΙΩΤΙΔΟΣ» και με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον β΄ γύρο, με ποσοστό 51,30%.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Βύρων Μπουτίνας

Ο Βύρων Μπουτίνας του Ιωάννου γεννήθηκε το 1942στη Διάβα Καλαμπάκας και είναι εφοριακός υπάλληλος.
Από το 1990 - 1994 διατέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Διάβας και το 1998 εξελέγη δήμαρχος στον διευρυμένο Δήμο Καλαμπάκας με τον Συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» και την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον β΄ γύρο, με ποσοστό 51,60%.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Κύρου και έχουν δύο γιούς.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ
Δημήτριος Τσιγάρας

Ο Δημήτρης Τσιγάρας του Αντωνίου γεννήθηκε στο Βαλτινό Τρικάλων το 1962. Είναι εκπαιδευτής ατόμων με ειδικές ανάγκες στο ίδρυμα «ΣΤΕΓΗ» στην Πύλη Τρικάλων.
Σπούδασε στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών, στη σχολή Γραφικών και διακοσμητικών Τεχνών.
Με τα κοινά ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1987 ως Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου. Από το 1994 έως το 1998 εξέδιδε τοπική εφημερίδα με τίτλο «Το Βαλτινό».
Στις δημοτικές εκλογές του 1998 εξελέγη Δήμαρχος στο νεοσύστατο Δήμο Καλλιδένδρου στον β΄ γύρο, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ζεύξις και πράξις», ο οποίος έλαβε ποσοστό 51,99%.
Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης, της Γεωργίας.

Η θητεία ως Δημάρχου Καλλιδένδρου - Έτος 1999



Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών της 18ης Οκτωβρίου 1998 έκανα την παρακάτω δήλωση, που αφορούσε, τόσο στην εκλογική επιτυχία όσο και στο δύσκολο έργο που καλούμασταν ως νέα Δημοτική Αρχή να επιτελέσουμε.



Ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής



Η θητεία ως Δημάρχου Καλλιδένδρου - Έτος 2000



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1999 ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ
1) Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, υγεία, Ειρήνη και προσωπική ευτυχία στον καθένα.
Η χρονιά που διανύσαμε ήταν μια περίοδος που κατ' αρχή είχε σαν στόχο να τεθούν οι βάσεις, για την ομαλή λειτουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου, μιας νέας πραγματικότητας που δημιουργήθηκε στη χώρα μας με την ψήφιση και την εφαρμογή του Ν.2539/97 που υλοποιεί στην πράξη το πρόγραμμα «Ι. Καποδίστριας».
Αυτή η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικού ΟΤΑ άρχισε από το μηδέν και απαίτησε πολύ χρόνο και αγώνα διότι έπρεπε να ξεπεραστούν μια σειρά από διοικητικά, οικονομικά και θεσμικά ελλείμματα.
Αν προσθέσουμε επί πλέον και την προκατάληψη, τις αγκυλωμένες και αναχρονιστικές νοοτροπίες, τις πολυποίκιλες αντιδράσεις που προβάλλονταν και προβάλλονται ακόμη και τώρα, καθημερινά, θα χαρακτήριζα την έως σήμερα πορεία ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη, αλλά δύσκολη και μάλιστα πολλές φορές θα έλεγα και επίπονη.
Ωστόσο, η περίοδος που ακολουθεί ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Τ.Α. της χώρας.
Και τούτο διότι για πρώτη φορά υπάρχει μια διαφορετική διάταξη των δυνάμεών της και ταυτόχρονα ασκεί πολλές αρμοδιότητες σε τοπικό επίπεδο.
Θα πρέπει όμως να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία και από όλους τους άλλους φορείς που μπορούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας της ζωής.

Η θητεία ως Δημάρχου Καλλιδένδρου - Έτος 2001




Εκλογή και ορισμός των θεσμικών οργάνων του Δήμου

Κατά την συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιδένδρου, την 7-1-2001, συγκροτήθηκε σε νέο σώμα με την εκλογή Προεδρείου Δ.Σ. και Δημαρχιακής Επιτροπής. Παράλληλα ο Δήμαρχος προέβη και στην ανακήρυξη του Αντιδημάρχου. Έτσι προέκυψαν τα εξής:


Η θητεία ως Δημάρχου Καλλιδένδρου - Έτος 2002








Τα Πεπραγμένα - Έργα - Παρεμβάσεις - Δομές - Εκδηλώσεις της τετραετίας 1999-2002

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 1999-2002


Με την εφαρμογή του προγράμματος «Ι. Καποδίστριας» επήλθε στη χώρα μας μια σημαντική αλλαγή για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Δήμος Καλλιδένδρου υπήρξε πρωταγωνιστής των εξελίξεων, καθώς του δόθηκε η δυνατότητα να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αναπτυξιακές ανάγκες του τόπου.
Με την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησε, άμεσα η προσπάθεια για την επίτευξη και την επιτυχία των στόχων.
Τέθηκαν οι βάσεις για την οργάνωση και την ομαλή λειτουργία του δήμου και ξεκίνησε άμεσα ο σχεδιασμός για την υλοποίηση των έργων.
Έτσι λοιπόν ο Δήμος μας οργανώθηκε αξιοκρατικά και αποτελεσματικά και η διαχείριση των τοπικών θεμάτων έγινε χωρίς αδικίες και ανισότητες. Αξιοποιήθηκαν τα χρήματα των δημοτών μας, ανοίγοντας αναπτυξιακούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς δρόμους, χωρίς επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις.
Η χωροταξική κατανομή των κοινωνικών υποδομών και των έργων στηρίχθηκε σε μια προοπτική ισόρροπης ανάπτυξης των δημοτικών διαμερισμάτων.
-Συστάθηκαν και οργανώθηκαν οι διοικητικές και άλλες υπηρεσίες
-Αξιολογήθηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες του τόπου.
-Προσδιορίστηκαν οι αναπτυξιακοί στόχοι.
-Έγιναν εμπεριστατωμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση των έργων.
-Εκτελέστηκαν έργα και έγιναν κοινωνικές παρεμβάσεις στον πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον κλπ.
Έτσι η τετραετία 1999-2002, υπήρξε μια περίοδος δημιουργίας πολλαπλών και μεγάλων έργων, παρεμβάσεων σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και επίτευξη αναπτυξιακών στόχων.
Αναφορικά με τις δραστηριότητες, τα έργα, και τις παρεμβάσεις του Δήμου Καλλιδένδρου, για την τετραετία 1999-2002 σημειώνουμε τα εξής πεπραγμένα:

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Με την προμήθεια του Μηχανολογικού εξοπλισμού, τη στελέχωση και την οργάνωση των τεχνικών υπηρεσιών τέθηκε σε λειτουργία ένας μηχανισμός παρέμβασης που παρείχε υπηρεσίες στους τομείς της κοινωνικής ζωής.


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ  JCΒ
Σημαντική ήταν η προσφορά του οχήματος πολλαπλών χρήσεων που προμηθεύτηκε ο Δήμος Καλλιδένδρου για τις διάφορες χωματουργικές και όχι μόνο, εργασίες του Δήμου. Η διαμόρφωση χώρων, η αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα, η διάνοιξη αυλάκων, ο καθαρισμός χόρτων και βάτων είναι μερικές από τις εργασίες που γίνονταν με αυτό το μηχάνημα.

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Έτος 2003

Γκαμπλιώνης Κωνσταντίνος Δήμαρχος Καλλιδένδρου 2003 - 2006




Δημοτικές Εκλογές 2006

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ




Διάφορα Σχετικά με τον Δήμο Καλλιδένδρου

Εκλογικά Κέντρα στο Δήμο Καλλιδένδρου

Εκλογικό Κέντρο στο Βαλτινό του Δημήτρη Τσιγάρα το 1998

Εκλογικό Κέντρο στο Βαλτινό του Δημήτρη Τσιγάρα το 2002

Εκλογικό Κέντρο στο Βαλτινό του Δημήτρη Τσιγάρα το 2006

Εκλογικό Κέντρο στο Δενδροχώρι του Κων/νου Γκαμπλιώνη το 2002

Εκλογικό Κέντρο στο Δενδροχώρι του Κων/νου Γκαμπλιώνη το 2006

Εκλογικό Κέντρο στο Βαλτινό του Γεωργίου Καραθανάση το 2002

Εκλογικό Κέντρο στο Βαλτινό του Κων/νου Ψύχου το 2002

Εκλογικό Κέντρο στο Βαλτινό του Ηλία Μπάκου το 2002

Εκλογικό Κέντρο στο Δενδροχώρι του Μπάμπη Παπαχρήστου το 2006

Εκλογικό Κέντρο στο Βαλτινό του Γεωργίου Μπαντόλια το 2006




Οι  υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Καλλιδένδρου


Καλαμαράς Στέφανος του Γεωργίου


Ο Στέφανος Καλαμαράς του Γεωργίου γεννήθηκε στην Κ. Ελάτη.
Είναι απόφοιτος οκταταξίου Γυμνασίου. Εργάστηκε ως αυτοκινητιστής και διατηρούσε επί είκοσι χρόνια Γραφείο Μεταφορών στη πόλη των Τρικάλων.
Η μεγάλη αγάπη του για την περιοχή, η δραστήρια παρουσία του στα κοινά, καθώς και η πλούσια εμπειρία που αποκόμισε από την πολύχρονη θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον καθιστά έναν από τους πλέον σημαντικότερους αυτοδιοικητικούς του τόπου μας.
Έμπειρος αυτοδιοικητικός καθότι διατέλεσε 6 τετραετίες Πρόεδρος Κοινότητας Κάτω Ελάτης, δηλαδή 24 συναπτά έτη.
Επίσης διατέλεσε:
-Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συνδέσμου της 1ης γεωγραφικής περιφέρειας «ΚΟΖΙΑΚΑΣ»..
-Πρόεδρος Συμβουλίου Περιοχής της 8ης Εδαφικής Περιφέρειας
- Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλλιδένδρου.


Ηλίας Μπάκος του Γεωργίου


Ο Ηλίας Μπάκος του Γεωργίου γεννήθηκε στην Ελάτη Τρικάλων.
Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της πολυτεχνικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Κάτω Ελάτη και ασχολείται με την κατασκευή Ιδιωτικών και Δημόσιων έργων.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό συνολικά 30 μήνες στην 737 Διεύθυνση Στρατιωτικών έργων στη Θεσσαλονίκη.
Στον Συνδικαλιστικό χώρο των μηχανικών Ν. Τρικάλων ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα.
Διατέλεσε
-Πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Ν. Τρικάλων.
-Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Τρικάλων.
-Πρόεδρος της Ν.Ε. Τ.Ε.Ε. Τρικάλων
-Ιδρυτικό μέλος και γραμματέας Οικολογικής Οργάνωσης Δήμου Καλλιδένδρου «ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΑ»
-Υποψήφιος Πρόεδρος  Κοινότητας Κάτω Ελάτης.
-Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Καλλιδένδρου.
-Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων.
Έχει δύο αγόρια τον Γεώργιο (Ορθοδοντικό) και τον Κωνσταντίνο (Οδοντίατρο).

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Σχέδιο Καλλικράτης - Δημοτικές εκλογές 2010


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 – Σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Εκλογικά στοιχεία για τον νεοσυσταθέντα δήμο Τρικκαίων.

Οι Δήμοι του νομού Τρικάλων

1. Δήμος Τρικκαίων με έδρα τα Τρίκαλα αποτελούμενος από τους δήμους α) Εστιαιώτιδας β) Καλλιδένδρου γ) Κόζιακα δ) Μεγάλων Καλυβίων ε) Παληοκάστρου στ) Παραληθαίων ζ) Τρικκαίων και η) Φαλωρείας, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Καλαμπάκας με έδρα την Καλαμπάκα αποτελούμενος από τους δήμους α) Βασιλικής β) Καλαμπάκας γ) Τυμφαίων δ) Καστανιάς ε) Κλεινοβού στ) Μαλακασίου ζ) Χασίων, και τη κοινότητα Ασπροποτάμου οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Πύλης με έδρα τη Πύλη αποτελούμενος από τους δήμους α) Αιθήκων β) Γόμφων γ) Πιαλείων δ) Πύλης ε) Πινδέων και τις κοινότητες α) Μυροφύλλου β) Νεράιδας, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Φαρκαδόνας με έδρα τη Φαρκαδόνα αποτελούμενος από τους δήμους α) Οιχαλίας β) Πελλιναίων και γ) Φαρκαδόνας, οι οποίοι καταργούνται.

Οι Συνδυασμοί του Νομού Τρικάλων
Στον νομό Τρικάλων κατατέθηκαν 17 συνδυασμοί με 2.141 συνολικά υποψηφίους στους τέσσερις νέους- διευρυμένους Καλλικράτειους Δήμους που θα δώσουν τη μάχη για νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.


Οι Συνδυασμοί του Δήμου Τρικαίων


Συγκεκριμένα στο δήμο Τρικκαίων στις εκλογές του 2010 κατέρχονται τέσσερις συνδυασμοί:
«Τρίκαλα Πόλη Αναφοράς»με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Ταμήλο.
«Τρίκαλα –Συμπολιτεία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Λάππα,
«Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Καϊκη και
«Φυσάει Κόντρα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Παπαθανασίου.